BLÅLJUS I BAKEN

När pappa hade hämtat mig på träningen så åker vi hem som vanligt men när vi kommer upp på vårt område så åker en bil tätt bakom oss, så säger pappa "vem fan åker upp så tätt på mig?" Sen blinkar den med helljuset och då ska jag precis säga att det är Janne nere på gatan som bara ska skoja, OCH DÅ SKINER HELT PLÖTSLIGT BLÅLJUSEN UPP HELA OMRÅDET TYP!
Så frågade han efter körkort och blåsa bara men asså hjärtklappningen på den nivån alltså!!

Sen idag efter skolan så gick jag till ip och pratade lite med min tränare, och det var det bästa som skulle kunna hända just nu.. Vi pratade om massa och han gav mig massa självförtroende, jag gick därifrån med glädjetårar.. Kan man vara kär i ens tränares sätt att vara så är jag det.. Till 1000!
Sen frågade han vad jag ville med hockeyn, så svarade jag att jag inte visste och att jag antagligen var beredd på att sluta här till nästa år när vi går upp i bj och sånt.. Det gjorde lite ont i hjärtat när jag sa det men så till min största förvåning så sa han "varför skulle bj hockey vara svårt för dig?"
Asså åhh❤❤❤
Sen slutade vi med att jag skulle hålla fysen på träningen haha!!!! Alla blev jätteförvånade när jag sa att jag skulle hålla den.. Hmmm

Idag har jag dessutom skrivit på så jag får spela matcher med ssk dam i allettan <-- kan ej stava
Och eftersom min tränare pushar mig till fullo så känns det bra! Världens bästa tränare, hoppas han vet om det.

Imorgon har jag prov och nästa vecka börjar nationella.. Wehooo


BARNVAKT

Glömt uppdatera om helgen!
 
Jag var barnvakt åt mina kusiner och det var jättemysigt! Jag glömde dock kameran.. Men vi lagade nachos, kollade film, spelade spel och sen kände jag mig så himla vuxen när jag skulle natta dem!
Dagen efter gick jag och Ella till en bollhall 5 minuters promenad därifrån och spelade squash. Vet inte om ni vet vad det är men jag lägger upp en googlebild på det.
Det var varje fall bland det roligaste jag gjort på länge! Sedan åkte jag vidare för att spela hockeymatch i spånga som vi förlorade och min skridskoskena var kanske 1av10 så jag såg ut som bambi på hal is.
 
Nu är vi inne på vecka 5 och jag har gaaaaanska mycket i skolan, känns som att när man har gjort klart något så är det inte klart.. för man har lika mycket kvar, kämpar varjefall den här veckan så att jag ska slippa söndagsångesten.
 

ÄNTLIGEN FREDAG

ååhhh... äntligen helg, denna vecka har jag behövt vara i skolan tidigare än vad vi börjar 3 gånger(!)
-behövde kolla klart en film på onsdagmorgon
- vi var på besök "studiebesök"? på vackstanäs, en gymnasieskola i skogen som för övrigt var över förväntan
- med bussen till träslöjden imorse
 
och inga sovmornar blir det dock för helgens planer är,
Lördag ska jag vara på sjödals öppet hus vid 10 och senare på eftermiddagen så ska jag åka till stockholm och vara barnvakt åt mina kusiner, eftersom jag ska sova där och jag antingen ska på träning eller spela match tidigt på söndag så måste jag även då ställa klockan.. sen är det måndag igen.. buhuu
 
Nästa helg får jag inte heller sova ut då jag ska åka och spela kvalturnering med sörmland. Jag blivit frågad om jag vill gå över till ett tjejlag nu innan februari men kunna spela säsongen klart med killarna ändå. Så sa jag när mamma och jag prata om det att jag redan var inblandad i så många "lag" & lag så  jag skulle aldrig hinna och dessutom ville jag inte göra det i år, då säger hon -Du kan inte tänka dig att sluta med killarna helt då?
asså åh jag blev så ledsen, vill aldrig<3
 
Sidospår-Matchen i tisdags vann vi och en motståndare tog sönder min klubba.. weho

MATCH

Woop woop, glömde plugga.. Men paxat huset för mig själv imorgon så då ska pennan glöda!
Nu bär det snart av till match, kista borta. Vinner vi så går vi till final, kanske inte så jättestort med tanken på antalet lag det finns.. Men men vinst ska det bli


IDAG GICK HON PÅ IS

Ååh jag är så lycklig!
Tränade hockey för första gången idag på hela januari, kändes som jag aldrig vart borta. Laget ❤ skönt att komma igång, konditionen var INTE på topp och det kändes att jag vart borta med klubbtekniken osv men ändå gick det ganska bra! Eftersom det var kramens dag ville jag bara krama om hela bunten men nej.. Hehe

Godnatt


SÖNDAGSÅNGEST

 
Jahaaap... då var det söndag igen. hmm
det finns väl ingen annan rubrik som går att använda på en söndag?
helgerna går alldeles förfort!
I fredags lagade jag bara mat med karin.. SLUT
I lördags så hade jag lite "pyssla om mig självdag" använde blandannat hårinpackning och jag känner mig typ nyklippt, kunde inte luta känna på håret!  På kvällen var jag hos emilia med min bror då päronen var på samma 40-årsfest. Vi skulle gå hem i typ -20 klockan 02:00 men farmor fick reda på det och förbjöd oss så vi beställde en taxi!
Det kändes så coolt att vi gjorde det utan en vuxen! Men det dröjde en timme innan den kom... fick nästan panik! 
Idag så har jag bara hunnit med att spela ringettematch.. jag kände mig väl inte jättetaggad när jag åkte ner då jag mådde illa fram och tillbaka efter frukosten men när vi stod i ringen innan matchen och skrek så fick jag typ ett lyckorus! åh (bilderna är gamla, vi har snyggare matchtröjor nu och ett på tok för stort manfall)
 
Nu ska jag duscha, läsa engelska och inte tänka på att jag ska upp tidigt imorgon och börja med NO...
 
 
 
 

ETT HÄNDELSELÖST LIV

Som rubriken.. Ååhh

Gör verkligen ingenting nu när jag inte tränar, kanske pluggar lite.
Igår gjorde jag och Karin klart hk uppgiften, man skulle laga en tvårätters middag åt två personer för högst 25kr var. Vi skulle ha lagat maten, diskat och ätit på 80 minuter. Sen ska skriva om kostlära, näringslära och nåt mer. Våran blev skitsnygg men det var sååå jobbigt!
Om man använde en tesked bakpulver tillexempel så skulle man räkna ut vad det kosta...
Vet ni tillexempel att 3g torr basilika kostar 5,4kr??????????
Vi lagade varje fall fläskfilégryta med basilika och pressad potatis och till efterrätt citronpaj med vaniljglass! Det är verkligen jättegott!


TRÄSLÖJDSTRÖJA

Och vad är det då? Jo det är ju så att jag har träslöjd på fredagar och när jag är där och sågar och grejar så vill jag inte att mina tröjor ska lukta jäkla sågspån för det känns så ofräscht! Så jag samlar på mig så kallade träslöjdtröjor.
Igår hittade mamma en halvdan tröja på jc för 62 spänn.. Rea på rea liksom!
kanske inte finaste på vintern kanske men på sommaren till ett par shorts och lite solbränna så blir den nog fint.

Sen idag har det bara snöat och snöat och snöat, säkert 20 cm! Men eftersom jag älskar det så gör det inget!!


MYS MED KUSINER

Har precis kommit hem från mina kusiner som bor i Stockholm! Vi firade min faster som fyllt 40 och så bytte vi julklappar eftersom vi inte firade med dem...förra året blir det ju nu(!)
Jaja.. Jag fick presentkort på Åhléns city för 500:- och det är alldeles PERFEKT eftersom jag sparar till en Björn Borg väska därifrån.
Annars så lekte jag bara med de små, det är lite komiskt för jag träffar dem typ ofta som jag träffar mina skånekusiner! Och det är ju en bit det skiljer mellan Järna-Stockholm och Järna-Skåne.
Godnatti
Ena bilden är gammal och andra är från ikväll när jag gosa lite med melle❤


ETT NYTT FÖRSÖK

Gick in på hockeylagets hemsida och hittade BLANDANNAT dessa bilder, det var bilder från hundra år sen och jag var med på kort jag inte minns togs!
Det var från matcher, omklädningsrum, läger och massa fysträningar! Skitkul och sitta och titta på!

Sen var jag inne på en blogg som det var en person som skulle ge tips om hur man kunde få inspiration till att träna, så svarar hon som hon gjorde och de var de sämsta tipsen jag läst.. "Tänk inte på att det är jobbigt" (ni som läser det här får INTE tänka på elefanter, nu gjorde alla det) - ni fattar vad jag menar. "Kolla på inspirationsbilder" klart att när man ser bilden ba ååh så ska jag se ut i sommar men det är ju inte så att jag reser mig från soffan och drar till gymmet? För om jag skulle gå och byta om så skulle jag redan glömt hur bilden såg ut. "Belöna dig efter" när man är där i plankan eller vad man nu gör och bara vill ge upp så försvinner tankarna "jag gör det för tröjan, jag gör det för tröjan" man blir bara arg och vill stoppa upp den där tröjan någon stans där inte solen lyser!!!!
BAD


Åh dö

Jaha och varför kom inte text med på förra inlägget?? Åhh!! Sen vet jag inte ens hur man tar bort?!
asså inkompetenta blogg //suris


KOLLADE LAGET


SPINDELRÄDD?

Nu när jag har vart hemma idag så har jag ju haft all tid i världen att kolla i gamla fotoalbum.
Då hittade jag dessa mysiga bilder som är vårt gamla husdjur.. En gigantisk spindel!!!!!!
När pappa spelade handboll så hade hans lag som en "kul grej" att ge alla som fyllde år ett ovanligt djur som hette Ingvar! Jag vet att vissa fick en skorpion, vissa en orm, gris, en tjock tusenfoting, möss, en varelse som var en blandning mellan ödla och fisk osvosv(!)
Eftersom alla hette Ingvar så fick man ha ett nummer också, våran spindel hette Ingvar 3!

Det värsta som hände var när den bytte skinn och vi trodde att den hade legat still i tre dagar så när vi skulle kolla om den var död så märkte vi att DEN HADE VART PÅ RYMMEN I TRE DAGAR!!!! Den hade blivit så liten så den kunde smita upp genom hålet vi fyllde på mat i. Jag fick ligga uppe på ovanvåningen i gästsängen när mamma och pappa letade på dagarna, man kunde inte gå upp på nätterna och kissa ifall det helt plötsligt skulle knaka under fötterna.. Men så när mamma skulle ta ner mig efter en dags letande så lyfte hon på min kudde OCH DÄR VAR DEN!!! Men dom är mycket smartare än vad man tror för när vi släppte in den igen akvariet så var det de första den gjorde att krypa upp till hålet igen men det hade vi fixat.


SKRÄDDAREN

Igår var jag och mamma och hämtade två grejer hos skräddaren. Först var det skorna, mamma köpte dom när jag låg i hennes mage.. så dom var lite slitna men skräddarn fixade de slitna och bytte sula osv så nu är de som nya igen. Sen bytte han kedja på min plånbok som jag tog med mig hem från sonja i somras när vi gick igenom hennes hus <3 Det är äkta krokodilskinn, äntligen kan jag använda den!
Sen fick jag en "gova" från mamma

VAD ÄR DET MED MIG

Igår klev jag av efter halva hockeyträningen, jag mådde så illa! I 10 dagar har jag mått piss från och till och idag åkte vi till läkaren, dock fick vi en morgontid och jag mår som sämst på mornarna.. Så jag satt mest och sucka och stöna när mamma pratade med doktorn.
Jag fick ta 2 stora sprutor i båda armvecken (!) Men det visade sig att jag har magkatarr tror jag, alltså magsår som oftast stressade gamla människor får. Ena sekunden kan jag må jättebra och bara vill röra på mig men 10-20 minuter senare får jag typ ett "anfall" då jag mår pyton och svideer i hela övre delen av magen. Jag går inte till skolan imorgon och jag kommer inte att träna..
 
Nu ska jag börja min allra sista termin med min allra bästa klass, det vi gör tillsammans nu gör vi liksom för sista gången. åh samtidigt som bara vill komma ut till gymnasiet och tycker det ska bli jättekul och ligger ofta och funderar på det, så är jag mentalt redo att föralltid gå kvar på järna friskola med åk 97.

LITE SENA BILDER FRÅN JUL I SKÅNE


NYTT EFTER JUL

Nu såhär efter jul då man har fått lite pengar i julklapp och för betygen och saker och ting är liite billigare än vanligt så har jag unnat mig lite! Lite på rea och lite på inte rea.
 
En klänning som jag tänker använda på somrarna och när jag är utomlands, en vanlig tröja som var hur skön som helst, har typ bott i den. Sen har jag äntligen hittat en skjorta (!) som jag ska ha under andra tröjor, till sist så har jag äntligen vågat unna mig den rosa blusen, jag fastna för den i höstas och nu fick jag med mig den hem från odd molly.
 

GODMORGON

Usch.. Klockan är halv ett och jag säger god morgon.. Det är sånthär jag grundligt hatar.. Nu kommer hela dan vara förstörd man känner sig dräggig, ofräsch och rastlös.. Bara för man sov länge. Åh jag måste göra något vettigt av dagen, ut och motionera kanske? VÄGRA pizza varjefall