GOTT NYTT ÅR

Nu ligger jag här i soffan hos Lundberg och mår illa.. Det har ju vart nåt konstigt de senaste dagarna! Jag har ju varit på cup i Märsta fredag-lördag med Sörmland, då mådde jag också illa men jag spydde då båda dagarna samma tid båda dagarna också, eftersom det var så långt mellanrum så är det inte spysjukan så jag vet inte vad det är :(

Men men hoppas alla där ute har en jätte bra kväll och får en ordentlig start på 2013! Bilden är massa småbilder från året som gått!! Ni ser de säkert inte men det är lite meningen. Årets tre höjdpunkter i år var nog.. Att jag skaffade moppe, konfirmerade mig och åkte utomlands i början av året.


JULKLAPP FRÅN KARIN

Hej på eeer!!
Nu har jag vart off ett tag men nu kommer det nog ett och annat..
jag ska berätta om min julklapp som jag fick från Karin... Det var en mycket annurlunda sådan men ett gott skratt för livet fick jag! det var så roligt att öppna och jag är riktigt imponerad av den med tanke på den usla fantasin hon har, förvånar mig inte om hon fått idén av någon annan eller nåt liknande, men men den va topp 3!
 
Först så fick jag ett brev, när jag öppnade det hade hon skrivit 4 A4 för hand.. det började med "Hej Evelina! Det kommer att ske en förändring om typ 8 (!!!!) månader, VI BÖRJAR GYMNASIET!!" sen ritade hon en bild på järnafriskola och en på ett gymnasium för att förtydliga storleksskillnaden.. Sen skrev hon resten av pappret mycket roliga saker som väljer att inte skriva här då det var lite interna skämt osv...
Men poängen var att min present var till för att jag skulle klara mig utan henne när vi börjar gymnasiet!!!
 
 
 
När jag öppnade det enorma paketet så låg det ett större paket och sedan en korg med 11 små paket i... som hon hade märkt med nummer.
 
 
På hennes handskrivna brev beskrev hon dessutom vilket nummer som var till för vad.. Present 1 var godis som jag inte tog kort på.
"Medans du använder present 1 så använd present 2 att luta dig emot och prata med, den fungerar alltså typ som mig."
 
 
"använd present 3 också, den gör så att du kan ha släckt i ditt rum men fortfarande lite tänt så att du inte blir mörkrädd i gråtandet"
 
 
"efter att dur gråtit ut så kommer det antagligen synas ganska tydligt att du har gråtit, och när man lämnar sitt rum för att kissa s¨kommer alla at se dina röd gråtna ögon och då kommer de att komma en massa jobbiga frågor. För att undvika dem, använd present 4"
 
 
" När du gråtit så är det dags för att baka. Dom gör ju det i alla filmer när de är ledsna så att jag antar arr det funkar.. så nu ska du ha present 5 till din hjälp, och juste, du får äta allt själv.. känn dig inte tvingad till att bjuda"
 
 
" efter dessa procedurer så är det bara att bita ihop och gå till skolan som vanligt med ett leende på läpparna. Ledsen får du vara på kvällen! till din hjälp har du present 6, den ska sudda bort din sura min!!" Det är din steg-för-steg-first.aid-kit till glada miner. ok? De resterande presenterna är till för att förebygga olycklighet.
 
"present sju gör så att du kommer i tid, och när du framstår som det perfekta barnet så börjar lärarna älska dig och ger dig A i alla ämnen."
 
 
"present 8 hjälper dig att förhindra oönskade graviditeter, sådant kan göra dig oerhört olycklig skulle jag tro, så det här kan absolut vara ett aktuellt ämne."
 
 
" present 9 kommer (incase of fattigdom), att göra dig mätt."
 
 
"present 10 ska förebygga fattigdom, (även fast fattigdom är osannolikt för dig med tanke på dina betygspengar)"
 
 
"om fattigdomen skulle ske så kommer present 11 som ett plåster på såren"
 
 
Sedan avslutade hon brevet med "God jul och gott nytt år världens bästa Evelina"

ALLA LÄXOR SLUT

ååhhh så skönt!
I Fredags så hade jag redovisning i hk:n tillsammans med Karin. Det var den sista läxan vi hade.. Jag är typ helt lycklig tills jag tänker på att vi bara kommer närmare och närmare de nationella proven... usch
 
Igår efter skolan åkte jag och mamma in till Södertälje för att hitta några enkla julklappar men så blev det icke..
Jag hittade däremot en tröja på hehe ESPRIT,och ett par enkla skor från dinsko, behövde ett par som var enkla att sätta på sig så jag kommer i tid till skolan..
 
 

LUCIA

13:e December.
När vi hade lucia i skolan skulle vi göra nåt kul hade vi bestämt oss för.. Så precis när läraren hade lämnat "kulisserna" så byta vi luciakronan till Jesper och han gick ut som lucia. Vissa lärare skrattade medans andra gav mördarblicken. Originella klassen blev bara mer originell..
Jaja, kul och soft dag! Fick reda på engelska, svenska och so betygen idag också, höjde mig i alla förutom ett ✌



Nunnorna at Järna...


DÅLIG DAG

Idag höll jag tal, blev bländad av smart boarden och tänkte på annat.. så när jag "kom tillbaka" till verkligheten så visste jag inte vad jag hade sagt eller vad jag skulle säga. Allt hade blivit en klump när jag hade kunnat det utantill sekundrarna innan. Jag brukar kunna stå och prata inför klassen för det gör jag annars och de går bra så det var liksom inte att jag inte vågade, men jag ställde mig tyst.. och förblev tyst haha! nejmen jag visst inte vart jag skulle börja eller säga för kände att det fanns inget som kunde bli bra. Jag fortsatte varjefall sen men det var det sämsta jag gjort och haft en klump i magen hela dagen efter det.
Även om betygen sattes idag så ska jag fråga om jag får göra om imorgon, känns så himla löjligt och dåligt att jag inte blev nöjd..
dock har jag världens bästa klass .✌
Usch dålig dag, usch för inge god mat i skolan heller.. åh dålig dag,

LÄRARNAS VANLIGA MISSTAG

Nu vill jag ha lov!
Alltid gör lärarna såhär, sätter allt samtidigt sista veckorna. Det börjar dock bli bättre nu men förra veckan och den här veckan hade vi alldeles för mycket för mitt hjärta..
*Matteprov x2
*No hemtenta
*hk prov + uppsats + muntlig presentation.
*engelska prov
*bild analyser in
*svenska argumenterande tal
*religionsredovisning
*spanskaprov

Jag är helt slut


VINTER

Äntligen har snön kommit!!  som jag har väntat.
Idag spelade jag match med södermanlands tjejlag, vi förlorade med 1-2.
Det gick väl helt ok.
På kvällen efter att ha sett mitt egna lag förlora med 3-6 mot flemingsberg så gick jag och Annela hem och käkade pepparkakor, skumtomtar och drack julmust <3
Dessutom har mamma tagit fram julstakarna till mina fönster! Det är så himla mysigt.. Nu har jag ju fått sluta åka moppe till skolan men det gör inget för det är så himla mysigt att gå till skolan helt själv när snön knarrar under fötterna! Tänk om det blir en sån fin vinter som det var 2010?! Jag missade den pågrund av gips så om så mycket snö kommer existera så ska jag pussa vädergudens fötter! (bild från den vintern)
 
Gymnasieval
I torsdags så var jag hos syv (studie och yrkes vägledare) och jag berättade att jag tyckte om matte och sen sa jag några jobb jag kanske skulle kunna tänka mig.. Då börja hon visa massa naturprogram och teknik.. det var både mycket matte och kemi och fysik.. "ja okej" både sa och tänkte jag, "det kanske blir bra"... Sen kom vi in på ekonomi och när hon sa att "då har du ingen kemi, fysik osv, bara pytte pytte lite naturvetenskap på 1b"
helt plötsligt förvann typ min magont jag inte visste att jag hade!!! Så jag går på magkänsla och tror det blir ekonomi för min del.
Men sen ville jag läsa några speciella fördjupningar eller vad det heter som man får välja själv eller hur det nu går till (????) de fanns nämnligen inte på alla ställen men det fanns på sjödal.. så ska gå intreserad på deras öppet hus.